Koirankouluttaja

Suomessa ja ulkomailla

Pitkä ura Rajalla

Aloitin työni koirien parissa 1990-luvun alkupuolella Rajavartiolaitoksen koiranohjaajana. Viimeisinä virkavuosinani toimin myös kouluttajana Rajan kursseilla vuoteen 2017 asti.


Frontex canine team instructor

Rajalla saamani koulutuksen ja työkokemuksen lisäksi olen osallistunut Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexin toimintaan. Pätevöidyin Frontexin koiratoiminnan kouluttajaksi vuonna 2014. Tällä koulutuksella on ollut suuri vaikutus uralleni. Koulutustapani uudistuivat merkittävästi ja samalla työni alkoi suuntautua suuressa määrin ulkomaille.


Yrittäjä ulkomailla

Työalueeni laajentui nopeasti Euroopasta Lähi-Itään ja Afrikkaan asti. Perustin D-Scent Dogin vuonna 2017 ja siirryin yrittäjäksi. Koulutuksiini on osallistunut paljon hajuetsintä-, pelastus- ja partiokoiria ohjaajineen sekä Suomessa että ulkomailla.


Kouluttaja myös Suomessa

Olen keskittynyt kouluttamisessa jäljestämiseen ja henkilöetsintään jo 1990-luvulta alkaen. Noseworkissa olen tehnyt yhteistyötä lajin harrastajien kanssa noin viiden vuoden ajan. Yleiskoulutuksissani pyritään löytämään ratkaisuja muun muassa koirien ongelmallisiin käytöksiin.