Tero Väänänen, koirankouluttaja 

Koulutan noseworkia ja palveluskoiralajeja tällä hetkellä päätoimisesti Suomessa. Koulutuksiini ovat tervetulleita kaiken rotuiset ja tasoiset koirat omistajineen. Olen tehnyt yhteistyötä Nosework -harrastajien kanssa vuodesta 2019 lähtien. Palveluskoiralajeja harrastin jo 1990-luvulta 2010-luvun taitteeseen. Olen nyt palannut PK-harrastuksessa erityisesti jäljestyksen, henkilöetsinnän ja tottelevaisuuskoulutuksen pariin.
Viimeisten seitsemän vuoden aikana olen tehnyt töitä enemmän ulkomailla kuin Suomessa. Olen ollut vastuullisena kouluttajana monissa projekteissa, joihin on osallistunut erikoisetsintä-, pelastus- ja partiokoiria ohjaajineen. Olen matkannut töiden perässä Euroopassa, pölisevässä Lähi-Idässä ja kuumassa Afrikassa.
Pisimmän työurani, noin 27 vuotta, tein Rajavartiolaitoksessa ja Puolustusvoimissa. Rajalla olin usean sekä partio- että erikoisetsintäkoiran ohjaajana ja viimeisten 10 vuoden aikana myös kouluttajana koiranohjaajan kursseilla. Viimeisinä virkavuosinani pätevöidyin myös Frontexin eli Euroopan raja- ja meriviraston canine team instructoriksi eli koiratoiminnan kouluttajaksi.